Μας ελάτε σε επαφή με
David Wang

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 13359254960

Πώς έλυσε τα θέματα κλειδί που μολύνουν την κατασκευή των φορτιστών της EV;

August 31, 2021

Πώς έλυσε τα θέματα κλειδί που μολύνουν την κατασκευή των φορτιστών της EV;

Δεδομένου ότι τα νέα ενεργειακά ηλεκτρικά οχήματα ευνοούνται από όλο και περισσότερους κεφάλαιο και καταναλωτές, η ταχύτητα κατασκευής της χρέωσης των σωρών, ως υποδομή χρέωσης των νέων ενεργειακών οχημάτων, έχει γίνει ένα μαλακό σημείο για την ανάπτυξη των νέων ενεργειακών οχημάτων. Το «εναλλασσόμενο ρεύμα που χρεώνει στο σπίτι + γρήγορα που χρεώνει στην αρχή/δημόσιος περιοχή» έχει γίνει ο κύριος τρόπος να ξαναγεμιστεί η δύναμη των νέων ενεργειακών οχημάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Λόγω του όλο και περισσότερο σφιχτού αστικού φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας και του αριθμού δημόσιων χώρων χώρων στάθμευσης, τα θέματα κλειδί που μολύνουν την κατασκευή της χρέωσης των σωρών πρέπει να λυθούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεγάλης κλίμακας προώθηση των νέων ενεργειακών οχημάτων.

Έτσι, ποια είναι τα θέματα κλειδί που μολύνουν την κατασκευή της χρέωσης των σωρών;

1.Low απόδοση της επένδυσης

Σύμφωνα με τις στατιστικές αγοράς, η μέση τιμή της χρέωσης του σωρού είναι 0.5~20,000 RMB/each, και ο σταθμός χρέωσης είναι 3 εκατομμύριο RMB/seat, έτσι σημαίνει ότι το κόστος, και τον εξοπλισμό είναι σχετικά υψηλό, και το μόνο εισόδημα που ο χρεώνοντας χειριστής να πάρει είναι η αμοιβή υπηρεσιών χρέωσης που τίθεται μπορεί από την τοπική κυβέρνηση, παραδείγματος χάριν, σε Shenzhen, το μέγιστο δεν θα υπερβεί 0,45 RMB/kwh. Η αποκατάσταση δαπανών είναι γενικά περισσότερο από 5 έτη.

2.Limited ηλεκτρική ικανότητα

Τα κτήρια πόλεων σταθμεύουν τα κατοικημένα κτήρια, στα πρώτα στάδια του προγραμματισμού οικοδόμησης, δεν έλαβαν υπόψη με τη γρήγορη ανάπτυξη του οικονομικού επιπέδου κατά κεφαλήν κατανάλωσης ισχύος των κατοίκων της γρήγορης ανόδου, πολλές παλαιές γειτονιές δεν είναι αρκετή ικανότητα δύναμης, τα συχνά προβλήματα θέσης σε λειτουργία με τη μέγιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό είναι δύσκολο να χτιστούν τον ηλεκτρικό σωρό χρέωσης αυτοκινήτων τέτοιος υψηλής ισχύος ηλεκτρικός εξοπλισμός. Και ο μετασχηματισμός δύναμης είναι γενικά μακροχρόνιος κύκλος, συντονισμός και οι διοικητικές δυσκολίες, υψηλό κόστος της επένδυσης στον εξοπλισμό διανομής δύναμης, με συνέπεια την επέκταση δύναμης είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά, δεν μπορεί να συναντήσει τους ηλεκτρικούς ιδιοκτήτες οχημάτων που χρεώνουν τις απαιτήσεις.

3.Complex συντονισμός μεταξύ των σωρών και των διαστημάτων χώρων στάθμευσης

Σύμφωνα με τους κανονισμούς σχετικούς με τη διαστημική διαχείριση στάθμευσης, οι περισσότεροι από τους διαστημικούς πόρους χώρων στάθμευσης δεν είναι κύριοι από τους μεμονωμένους ιδιοκτήτες αυτή τη στιγμή. Και οι πόροι των νόμιμα προγραμματισμένων διαστημάτων στάθμευσης είναι πολύ σφιχτοί. Κάτω από αυτήν την περίσταση, που διαιρεί μερικά διαστήματα χώρων στάθμευσης στα αφιερωμένα ηλεκτρικά διαστήματα χρέωσης οχημάτων θα προκαλέσουν τις ιδιαίτερες διαφωνίες. Το τρέχον μη αφιερωμένο πρότυπο θα οδηγήσει σε έναν μεγάλο αριθμό διαστημάτων χώρων στάθμευσης για την οικοδόμηση των σωρών χρέωσης καταλαμβάνείτε με τα αυτοκίνητα καυσίμων, με συνέπεια σοβαρά απόβλητα της χρέωσης των πόρων και περισσότερων προβλημάτων συντονισμού σε πραγματική χρήση.

4.Rising λειτουργικές δαπάνες

Αυτή τη στιγμή, ο εξοπλισμός επικρατούσας χρέωσης υιοθετεί την πληρωμή καρτών ολοκληρωμένου κυκλώματος, και τα συστήματα πληρωμής και τακτοποίησης συνδέω το ένα με το άλλο. Για το χρεώνοντας χειριστή, προκειμένου να εξασφαλιστούν η καλή υπηρεσία, τα περισσότερες σημεία υπηρεσιών και ανάγκη επιχειρησιακού προσωπικού να είναι οργάνωση για το άνοιγμα, την επαναφόρτιση και την ακύρωση της κάρτας χρέωσης, και τη λειτουργία το κόστος αυξάνεται σοβαρά. Για τους ηλεκτρικούς ιδιοκτήτες οχημάτων, πρέπει να κρατήσουν τις πολλαπλάσιες κάρτες χρέωσης προκειμένου να χρεώσουν στις πολλαπλάσιες θέσεις ομαλά, το οποίο είναι μια φτωχή εμπειρία υπηρεσιών και φέρνει τα σοβαρά προβλήματα.

Για τα ανωτέρω τέσσερα σοβαρά προβλήματα, η τεχνολογία EN+ συνδυάζει την άριστη τεχνική καινοτομία και την πλούσια εμπειρία προγράμματος, καταλαβαίνει βαθειά τα σημεία πόνου των πελατών και της ζήτησης στην αγορά, και δημιουργεί μια μοναδική λύση για τη βαθιά ολοκλήρωση των χώρων στάθμευσης, χρησιμοποιώντας τέσσερις--έναν «τηλέφωνο κυττάρων APP + ενεργειακή πύλη + ευφυής σωρός χρέωσης + ευφυής χώρος στάθμευσης διαστημική κλειδαριά» για να βοηθήσει τους χειριστές και τους ηλεκτρικούς ιδιοκτήτες οχημάτων να λύσουν τα δύσκολα προβλήματα λειτουργίας και χρέωσης. Βοηθά τους χειριστές και τους ηλεκτρικούς ιδιοκτήτες οχημάτων για να λύσει τα προβλήματα της δύσκολων λειτουργίας και της χρέωσης.

1.Increase απόδοση της επένδυσης

Οι ηλεκτρικοί ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να βρούν τους σταθμούς χρέωσης κοντά ή στους προορισμούς τους on-line μέσω APP, να δουν τη θέση των ηλεκτρικών σωρών σε πραγματικό - χρόνος, να εκφράσουν τις επιφυλάξεις και να πλοηγήσουν εκ των προτέρων, καθιστώντας το κατάλληλο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων να βρούν τους σωρούς για τη χρέωση μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα της χρέωσης των σωρών. Επιπλέον, η αρχική λύση EN+ της βαθιάς ολοκλήρωσης των χώρων στάθμευσης, βασισμένης στη χρέωση της λειτουργίας, πραγματοποιεί τη διαστημικές διαχείριση χώρων στάθμευσης και τη συλλογή αμοιβών χώρων στάθμευσης μέσω της πρόσβασης των ευφυών κλειδαριών χώρων στάθμευσης, που μεγιστοποιεί το εισόδημα λειτουργίας και που μειώνει τον κύκλο αποκατάστασης δαπανών επένδυσης.

2.Maximize ηλεκτρική ικανότητα

Για το πρόβλημα δύσκολου να χτίσει τους σωρούς λόγω της περιορισμένης ικανότητας δύναμης, η μόνος-αναπτυγμένη ενεργειακή πύλη της τεχνολογίας EN+ μπορεί να ανιχνεύσει τη δυναμική υπόλοιπη ικανότητα της δύναμης παραγωγής σωρών διανομής δύναμης και χρέωσης σε πραγματικό - χρόνος, και την ενεργειακή αποστολή χρήσης για να διαθέσει τον πραγματικό χρόνο που παραμένει ικανότητα στην ανάθεση των σωρών για να επιτύχει τη μέγιστη χρησιμοποίηση της ικανότητας δύναμης. Επιπλέον, η τεχνολογία EN+ καθιερώνει ένα συστηματικό πρότυπο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις ανακαίνισης εξοικονόμησης ενέργειας για να βοηθήσει τους πελάτες να λύσουν το πρόβλημα της περιορισμένης ικανότητας δύναμης και να κάνουν την κατασκευή της χρέωσης συσσωρεύει πιό οικονομικός και εφικτός.

3.Coordinated διαχείριση των σωρών και των διαστημάτων χώρων στάθμευσης

Ο «έξυπνος σωρός χρέωσης + έξυπνη κλειδαριά χώρων στάθμευσης» έχει τις λειτουργίες του διαστημικού ελέγχου χώρων στάθμευσης και του κλειδώματος, και η έξυπνη κλειδαριά χώρων στάθμευσης κλειδώνει αυτόματα όταν εκφράζει ο χρήστης μια επιφύλαξη για το σωρό χρέωσης μέσω APP, και ο ηλεκτρικός ιδιοκτήτης οχημάτων μπορεί να σταθμεύσει και να χρεώσει αφότου την ξεκλειδώνει APP επάνω στην άφιξη. Το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης τις αμοιβές χώρων στάθμευσης χρέωσης για τα οχήματα καυσίμων που καταλαμβάνουν το χώρο στάθμευσης χρέωσης διαστημικά ή ηλεκτρικά οχήματα που καταλαμβάνουν το διάστημα χώρων στάθμευσης για πολύ καιρό μετά από να χρεώσουν, πραγματοποιώντας την πραγματική αίσθηση της διαστημικής διαχείρισης στάθμευσης και της ευφυούς χρέωσης. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί τη συμμετοχή εγχειριδίων του χειριστή και λύνει το πρόβλημα του δύσκολου διαστημικού συντονισμού χώρων στάθμευσης αυξάνοντας το λειτουργούν εισόδημα.

4.Reduce λειτουργικές δαπάνες

Η πλατφόρμα λειτουργίας και διαχείρισης σταθμών χρέωσης που χτίζεται από EN+ την τεχνολογία υποστηρίζει την έννοια αξίας της ειλικρίνειας και της διανομής. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την πρόσβαση των διαφορετικών κατασκευαστών και των διαφορετικών προτύπων της χρέωσης του εξοπλισμού σωρών, και διατηρεί τις ανοικτές διεπαφές για να επιτρέψει την πρόσβαση στοιχείων και την ολοκλήρωση λειτουργίας με άλλα συστήματα διαχείρισης. Η αρχιτεκτονική υπηρεσιών σύννεφων υποστηρίζει την ολοκλήρωση των διαφορετικών πόρων σωρών χρέωσης και το σχηματισμό μιας ενοποιημένης μεγάλης πλατφόρμας στοιχείων για να πραγματοποιήσει τη διασύνδεση υπό την αληθινή έννοια. Η πλατφόρμα είναι εξοπλισμένη με τις διάφορες λειτουργίες όπως ο έλεγχος, η συντήρηση, η πληρωμή, η υποβολή έκθεσης και η ιεραρχική διαχείριση, που πραγματοποιεί την αυτοματοποίηση λειτουργίας χρέωσης και μείωση των καθημερινών διοικητικών δαπανών τους χειριστές. Συγχρόνως, η ανοικτή και ενοποιημένη μεγάλη εφαρμογή στοιχείων και η ολοκλήρωση λειτουργίας, και οι διάφορες μέθοδοι πληρωμής (όπως η πληρωμή καρτών ολοκληρωμένου κυκλώματος, WeChat, Alipay, κ.λπ.) μπορούν αποτελεσματικά να βελτιώσουν την εμπειρία χρηστών και να μειώσουν τις δαπάνες λειτουργίας και διαχείρισης.

Οι ανωτέρω λύσεις έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε ισχύ πολλές στην Κίνα, και ήταν καλά - λαμβανόμενος με τη χρέωση των διαδικασιών, της διαχείρισης ιδιοκτησίας και των ηλεκτρικών ιδιοκτητών οχημάτων. Επιταχύνετε την κατασκευή της ανάθεσης των σωρών, νέα ενεργειακά ηλεκτρικά οχήματα για να συναντήσει καλύτερα το μέλλον.